Õuna-juustusalat jogurtikastmes

Õunad vali pehmemad, kurgid krõmpsud ja juustuks mõni maheda maitsega eesti juust (näiteks Eesti Juust, Atleet jne). Serveeri mõnusat suupistesalatit kohe peale kokkusegamist.

Valmistamine

Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Koori ja viiluta ka kurgid. Haki roheline sibul või murulauk. Sega jogurt sidrunimahlaga (1 tl) ja maitsesta soola-pipraga. Vala kaste tükeldatud ainetele. Riivi juust jämeda riiviga või tükelda juust tillukesteks kangideks. Lao salatilehed taldrikule, puista peale juust ja tõsta juustule peale salat.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Kaste
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Sidrunipipar jahvatatud
2 dl – Maitsestamata jogurt
Põhikoostisosad
2 spl – Murulauk värske
4 tk – Õun
1 tl – Roheline sibul
200 g – Juust
100 g – Lehtsalat
2 tk – Kurk