Mango-porgandikook

Kevadvärvides kook on lihavõttelaule kui loodud. Pehmele küpsetisele lisab mahlasust toorjuustukreem.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 22–23 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja raputa üle jahuga. Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja muskaatpähkel. Vahusta või, lisa vähehaaval suhkur, samal ajal edasi vahustades.
  2. Klopi ükshaaval hulka munad. Lisa vaheldumisi jahusegu ja 1,5 dl mangomahla. Klopi hästi läbi. Sega hulka riivitud porgand ja vala vormidesse. Küpseta 25–30 minutit, kuni kook on pealt kuldne ja keskele torgatud tikk väljub puhtana.
  3. Jahuta vormis 10 minutit. Võta vormist ja jahuta täielikult. Lõika horsiontaalselt kaheks. Vala ülejäänud 1 dl mangomahla kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Keeda 3–4 minutit, kuni kogus väheneb poole võrra. Tõsta pliidilt. Vahusta toorjuust võiga. Vahustamist jätkates lisa vanill- ja tuhksuhkur.
  4. Määri pool glasuurist alumisele põhjale, tõsta peale teine ja määri peale ülejäänud glasuur. Mõõda kastrulisse 1 dl vett ja 1 dl suhkrut ning kuumuta, kuni suhkur lahustub. Lõika porgandist juurviljakoorijaga õhukesed laastud ja kuumuta neid 4–5 minutit siirupis pehmemaks. Nirista koogile mahl ja lisa ka porgandilaastud.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Glasuur
250 g – Toorjuust
50 g – Või
1 tl – Vanillisuhkur
6 dl – Tuhksuhkur
Põhikoostisosad
4 dl – Nisujahu
1 spl – Küpsetuspulber
0.50 tl – Sool
0.25 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
100 g – Või
2 dl – Suhkur
2 tk – Muna
2.50 dl – Mangomahl
200 g – Porgand