Arbuusi-feta salat mündiga

Värske mahlane salat, mille komponendid oma maitsetega üksteist täiendavad. Suviselt kerge ja kiiresti valmiv.

Valmistamine

Eemalda arbuusil koor ja seemned, tükelda viljaliha suupärasteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Maitsesta veiniäädikas soola ja pipraga, klopi, kuni sool on lahustunud. Klopi vähehaaval hulka õli, lisa hakitud mündilehed. Sega kausis arbuusitükid, sibularattad ja fetakuubikud, nirista peale kaste ja sega läbi. Riputa peale kõrvitsaseemned.

Nipid ja soovitused

Vali tugev raske arbuus, mille koor kergelt läigib (ära võta tuhmi arbuusi!). Koorel peaks olema kahvatum, peaaegu kollane laik kohal, millele arbuus küpsedes toetus. Kui sellist laiku pole, on arbuus korjatud toorena. Enne söömist võib sellisel arbuusil lasta nädalapäevad külmkapis järelvalmida. Koputa arbuusi kergelt – kumisev heli viitab, et vili on mahlane ja söömisvalmis.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
2 kg – Arbuus
2 tk – Punane sibul
2 spl – Mündilehed
200 g – Feta juust
3 spl – Röstitud kõrvitsaseemned
Kaste
0.50 dl – Punase veini äädikas
1 dl – Oliiviõli
1 g – Sool
1 g – Must pipar