Vana kooli rosolje

Rosolje hiilgeaeg jääb möödunud sajandi 30-ndate ja 60-ndate aastate vahele, kui Eestimaal ei peetud selleta ühtegi pidu. Vähehaaval aga tõrjus pidulaua kroonimata kuninga välja lihtsama koostisega ja hõlpsamini valmiv kartulisalat.

Valmistamine

Keeda kartulid, porgandid, munad. Lõika kõik salatiained väikesteks tükkideks, pane veidi muna kaunistamiseks kõrvale. Sega kastmeks kokku hapukoor, sinep, sool ja suhkur. Sega tükeldatud ained kastmega läbi ning lase tund-kaks maitsestuda. Kaunista peenestatud munaga.

Nipid ja soovitused

Hea salatikastme saad ka siis, kui segad võrdsetes kogustes omavahel hapukoore ja majoneesi.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Kaste
5 dl – Hapukoor
1 tl – Sool
0.50 tl – Sinep kange
1 g – Suhkur
Põhikoostisosad
400 g – Keedetud peet
200 g – Kartul
200 g – Porgand
2 tk – Heeringafilee kergsoola
2 tk – Hapukurk
2 tk – Õun
200 g – Sealiha
3 tk – Muna