Vürtsidega puuviljakeeks

Rohke kuivatatud puuviljaga keeks püsib värske ja maitsev kogu jõuluaja. Pika säilivusaja tõttu võib selle juba varem valmis küpsetada, fooliumisse mässida ja jahedasse ootele panna. Glasuur ja kaunistus valmista serveerimispäeval.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 165 kraadini. Kata 20 cm ümmargune või 18 cm piklik vorm küpsetuspaberiga ja määri võiga.
  2. Sega jahu, jahvatatud mandlid (0.5 dl) ja vürtsid. Klopi munad teises kausis lahti. Vahusta või suhkruga. Lisa marmelaad ja mikserda läbi. Lisa vähehaaval munad, iga lisamise järel mikserda ühtlaseks.
  3. Lisa jahu, sega läbi. Sega hulka kuivatatud puuviljad ja poolekslõigatud kirsid ning röstitud mandlid (40 g). Sega hulka viski või piim.
  4. Tõsta tainas vormi ja silu. Küpseta 90 min. Proovi küpsust tikuga. Kui keeks hakkab pealt pruunistuma, kata fooliumiga. Lase 10 min vormis jahtuda, kummuta välja.
  5. Glasuuriks löö 1 munavalge tugevaks vahuks ja klopi vähehaaval hulka tuhksuhkur. Glasuur ei tohi jääda voolav. Määri koogile. Klopi lahti 1 munavalge, kasta sellesse puuviljad-marjad või pintselda need üle. Veereta suhkrus ja tõsta koogile.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Kaunistamiseks
2 tk – Muna
2.50 dl – Tuhksuhkur
2 spl – Suhkur
2 spl – Viigimari
2 spl – Füüsal
2 spl – Kumkvaat
2 spl – Jõhvikad külmutatud
Põhikoostisosad
3.50 dl – Nisujahu
0.50 dl – Mandel
1 tl – Piparkoogimaitseaine
3 tk – Muna
175 g – Või
4 dl – Pruun suhkur
3 spl – Apelsinimarmelaad
150 g – Kuivatatud aprikoosid
150 g – Rosinad
100 g – Kuivatatud kirsid
75 g – Kokteilikirsid
2 spl – Viski
40 g – Mandel