Pähkli-šokolaadiküpsised

Rohke šokolaadi ja pähklitega pehmed küpsised, mida ei tohi üle küpsetada.

Valmistamine

  1. Rösti pähkleid 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Sega vahepeal, et pähklid saaksid igalt küljelt röstitud. Lase jahtuda.
  2. Sega jahu sooda ja soolaga. Vahusta või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, vahusta segu pärast iga muna lisamist. Lisa jahusegu ja vahusta aeglasel kiirusel läbi. Sega käsitsi hulka jämedalt hakitud pähklid ja hakitud šokolaad.
  3. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 15–16 pätsikest ja vajuta kahvliga lamedaks. Küpseta 175-kraadises ahjus 12–15 minutit. Küpsised peavad ahjust võttes keskelt pehmeks jääma. Lase jahtuda.

KoostisosadPortsjonid:16 portsjonit

Põhikoostisosad
2.50 dl – Nisujahu
0.50 tl – Sooda
0.50 tl – Sool
50 g – Kreeka pähkel
50 g – Pekaani pähkel
125 g – Või
3 dl – Pruun roosuhkur
2 tl – Vanillisuhkur
1 tk – Muna
150 g – Piimašokolaad