Kinoa-porgandikook toorjuustukreemiga

Põnev tervislik maitsekooslus. Porgand, apelsin ja kinoa teevad koogi mahlaseks ja heaks. Võid koogi küpsetada gluteenivaba või tavalise nisujahuga.

Valmistamine

  1. Sõelu jahu, kaneel, küpsetuspulber ja muskaatpähkel suurde kaussi. Lisa suhkur, mandlijahu, kinoa, riivitud porgandid ja rosinad. Vispelda munad õliga segamini, lisa ülejäänud taina hulka ja sega.
  2. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 20 cm koogivormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 50 minutit või kuni kook on läbi küpsenud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Võid vormi katta ka fooliumiga, kui kook ahjus liiga pruuniks kipub minema.
  3. Lase koogil ahjust võttes vormis 15 minutit seista, tõsta kook välja ja jäta restile lõplikult jahtuma.
  4. Glasuuriks vahusta toasoe toorjuust või, suhkru ja 1 tl apelsinikoorega ühtlaseks, lisa ka apelsinist pressitud mahl (2 spl) ja sega ühtlaseks. Määri jahtunud koogile ja serveeri.

KoostisosadPortsjonid:16 portsjonit

Põhikoostisosad
225 g – Nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
1 tl – Kaneel jahvatatud
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
200 g – Pruun suhkur
50 g – Mandlijahu
80 g – Kinoa
250 g – Porgand
85 g – Rosinad
2 dl – Õli
3 tk – Muna
Glasuur
50 g – Või
0.50 tk – Apelsin
40 g – Tuhksuhkur
200 g – Toorjuust