Tatrasalat köögiviljade ja mozzarellaga

Tatras on palju kiudaineid, vähe rasva ja kõik täistera head omadused. Tatar asendab salatis hästi ka liha. Sinepine salatikaste sobib kenasti leebe tatraga. Loomulikult võid soovi korral hulka segada ka kana või tuunikala, kuidas parajasti isu on.

Valmistamine

  1. Sega kastmeained kaanega purgis kokku ja loksuta segamini (2 tk küüslauguküünt).
  2. Poolita kirsstomatid. Lõika paprika kuubikuteks. Keeda lillkapsa- ja brokoliõisikuid 2‒3 minutit, nõruta ja lase jahtuda.
  3. Sega keedetud tatar köögiviljade ja kastmega.
  4. Vahetult enne serveerimist pese ja kuivata salatilehed, laota vaagnale ning tõsta peale tatra-köögiviljasalat.
  5. Pane peale poolekslõigatud mozzarella-kirsid ja jahvata peale musta pipart.

Nipid ja soovitused

Soovi korral võib hulka segada ka kana või tuunikala.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
4 dl – Tatar
250 g – Kirsstomat
200 g – Mozzarella kirsid
2 spl – Rukkola
300 g – Brokoli värske
1 tk – Punane paprika
Kaste
0.50 dl – Palsamiäädikas
1 g – Sool
1 tk – Küüslauk
1 g – Must pipar
0.75 dl – Oliiviõli
2 tl – Dijoni sinep