Läätsesupp rosmariiniga

Klassikaline Itaalia supp, mis on maitsestatud seal maal armastatud ürdi– rosmariiniga.

Valmistamine

  1. Pane läätsed 2 tunniks külma vette likku, siis nõruta ja loputa hoolikalt.
  2. Kuumuta kastrulis õli, pruunista selles kuubikuteks tükeldatud peekon. Lisa hakitud sibul ja kuumuta veel mõni minut väiksel tulel. Lisa õhukeselt viilutatud sellerivarred (2 tk) ja porgandid, loorberilehed (2 tk), läätsed ja hakitud rosmariin (2 oksa). Kuumuta 1 minut kõike koos.
  3. Lisa puljong ja tomatikonserv koos leemega. Keera tuli väikseks ning hauta rooga kaane all 1 tund või kuni läätsed on pehmed. Eemalda loorberilehed ja viimistle maitset veel soola-pipraga.

Nipid ja soovitused

Supp maitseb imehea koos küüslaugusaiadega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
225 g – Punased läätsed
3 spl – Oliiviõli
3 tk – Peekonilõigud
1 tk – Sibul
1 tk – Varsseller
2 tk – Porgand
400 g – Purustatud tomatid
1 L – Köögiviljapuljong
1 tk – Rosmariin värske
1 tk – Loorberileht
1 g – Sool
1 g – Must pipar