Kevadine lõhesalat redise ja spargliga

Kevadiselt värske köögiviljade ja kuumsuitsulõhega salat sobib ka pühadelauale.

Valmistamine

  1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, lisa viimaseks 2 minutiks keeduvette ka sparglid. Nõruta ja jahuta.
  2. Klopi kokku kastme ained.
  3. Tükelda kartulid neljaks ja sparglid juppideks. Viiluta redised õhukesteks viiludeks. Sega kartulid, sparglid, salatilehed, ürdid ja redised.
  4. Sega 2/3 kastmest salatiga. Pane salat taldrikule ja tõsta sellele tükkideks murendatud kala. Lisa hakitud sibulapealsed. Nirista peale ülejäänud kaste.

Nipid ja soovitused

Salat tuleb veelgi kergem, kui kartulid välja jätta ja muude köögiviljade osakaalu suurendada.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 spl – Roheline sibul
200 g – Spargel
150 g – Lehtsalat
150 g – Redis värske
1 tl – Petersell värske
500 g – Kuumsuitsulõhe
1 tl – Mündilehed
500 g – Kartul
Kaste
1 tl – Dijoni sinep
1.25 dl – Oliiviõli
3 spl – Sidrunimahl kontsentraat
1 tk – Tšillipipar värske