Kevadine lõhesalat redise ja spargliga

Kevadiselt värske köögiviljade ja kuumsuitsulõhega salat sobib ka pühadelauale.

Valmistamine

  1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, lisa viimaseks 2 minutiks keeduvette ka sparglid. Nõruta ja jahuta.
  2. Klopi kokku kastme ained.
  3. Tükelda kartulid neljaks ja sparglid juppideks. Viiluta redised õhukesteks viiludeks. Sega kartulid, sparglid, salatilehed, ürdid ja redised.
  4. Sega 2/3 kastmest salatiga. Pane salat taldrikule ja tõsta sellele tükkideks murendatud kala. Lisa hakitud sibulapealsed. Nirista peale ülejäänud kaste.

Nipid ja soovitused

Salat tuleb veelgi kergem, kui kartulid välja jätta ja muude köögiviljade osakaalu suurendada.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Kaste
3 spl – Sidrunimahl kontsentraat
1.25 dl – Oliiviõli
1 tl – Dijoni sinep
1 tk – Tšillipipar värske
Põhikoostisosad
500 g – Kartul
200 g – Spargel
150 g – Redis värske
150 g – Lehtsalat
1 tl – Petersell värske
1 tl – Mündilehed
500 g – Kuumsuitsulõhe
1 spl – Roheline sibul