Maapirni-kukeseenesupp

Mahe seenemaitseline supp on tõeliselt lahe roog, mille kalorsust saab vähendada, kui kasutada vahukoore asemel kohvikoort.

Valmistamine

  1. Koori ja haki maapirnid ja sibul.
  2. Haki porru ja puhastatud kukeseened.
  3. Kuumuta maapirnid ja kukeseened poti põhjas võis läbi. Lisa sibul ja porru, jätka kuumutamist veel umbes 5 minutit.
  4. Lisa koor, piim ja vesi. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit, kuni maapirn on küps.
  5. Püreeri supp ja maitsesta soola-pipra ning hakitud peterselliga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Sibul
3 dl – Vahukoor
1 tk – Petersell värske
1 spl – Või
1 tk – Porrulauk
250 g – Maapirn
4 dl – Piim
250 g – Kukeseen värske
6 dl – Vesi