Külm nõgese-jogurtisupp

Esimesed õrnad nõgesed või taime ladvalehed on parimad. Neist teegi külmsuppi.

Valmistamine

  1. Vala nõgesed kuuma veega üle, loputa koheselt külma veega ja kurna.
  2. Tõsta kupatatud nõgesed koos jogurtiga kannmikserisse ja püreesta.
  3. Maitsesta supp kergelt soolaga.
  4. Serveerides lisa hakitud murulauku, tomati-, redise- ja kurgiviile.

Nipid ja soovitused

Kasuta vaid noori nõgeselehti, mitte taime puitunud varsi. Supi sisse võid lisada ka muud umbrohtu, nt naati, millel on meeldivalt õrn maitse. Palaval suvepäeval võid saumikserisse lisada ka mõned jääkuubikud, saad tulemusena jahutavalt jäise supi.

KoostisosadPortsjonid:20 portsjonit

Põhikoostisosad
4 dl – Maitsestamata jogurt
1 spl – Nõges
0.25 tk – Kurk
2 tk – Redis värske
2 tk – Kirsstomat
1 tk – Murulauk värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar