Pastasalat röstitud paprikaga

Selles salatis võib kasutada poest ostetud purgipaprikat või röstida paprika ise ahjus. Salat on maitsev nii soojalt kui külmana. Külmalt serveeritava salati sisse sobivad ka marineeritud paprikad.

Valmistamine

  1. Koori sibul, viiluta õhukeselt ning sega äädika ja õliga.
  2. Rösti paprikaid 230-kraadises ahjus grilli all 10–15 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase nii palju jahtuda, et saad koore eemaldada.
  3. Keeda pasta vastavalt õpetusele ja nõruta. Sega hulka sibulad. Lõika paprikad viiludeks ja sega salatisse. Sega hulka murendatud juust, röstitud seedermänni seemned ja hakitud mündilehed.

Nipid ja soovitused

Külmalt serveeritava salati sisse sobivad ka marineeritud paprikad.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
4 tk – Punane paprika
1 tk – Punane sibul
2 spl – Punase veini äädikas
4 spl – Oliiviõli
200 g – Kitsejuust
300 g – Pasta riisiterad
1 tl – Seedermänniseemned
1 spl – Mündilehed