Ürdine supp forelli või peekoniga

Kevadiselt kerge kreemine supp, millele ürdid annavad oma mõnusa maitse.

Valmistamine

  1. Haki jupp ingverit ja jupp porrut. Kuumuta poti põhjas õlis paar minutit. Kalla peale vesi ja lisa tükeldatud suvikõrvits, kartul ja hakitud till. Keeda 20 min, kuni kõik on hästi pehme.
  2. Püreeri, sega hulka vahukoor ja maitsesta soolaga.
  3. Lõika forellifilee ribadeks. Tõsta ribad supisse ja lase nõrgal tulel 3–5 min haududa, kuni kala on läbi küpsenud.

Nipid ja soovitused

Kala asemel võib serveerida ka näiteks krõbedaks praetud peekoniga. Ingveriga ei tasu liialdada, kuid selle aimatav maitse annab supile mõnusa nüansi.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 spl – Õli
1 tk – Ingver
1 tk – Porrulauk
1.50 L – Vesi
400 g – Suvikõrvits
2 tk – Kartul
1 spl – Till värske
4 spl – Vahukoor
1 g – Sool
300 g – Vikerforellifilee