Kinoa-peedisalat

Kinoa aitab organismil puhastuda ja kehakaalu kontroll all hoida. Lisaks sisaldab see ka palju valku, magneesiumi, kaltsiumi ja rauda. Kinoa on maitsev koos peediga lihtsas tervislikus salatis, mida võid süüa nii palju, kui süda ihaldab.

Valmistamine

  1. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa rohke veega pestud kinoa ja sool. Kuumuta keemiseni, vähenda kuumust miinimumini ja lase 15 minutit kaane all haududa. Kui kinoa on kogu vee sisse tõmmanud, vala see vaagnale jahtuma.
  2. Samal ajal tükelda peet ja fenkol (või varsseller) kuubikuteks, sega jahtunud kinoa, ubade ja hakitud mündiga.
  3. Mõõda kastme koostisosad klaaspurki (3 spl värskelt pressitud sidrunimahl). Loksuta kaane all korralikult segamini. Vala kaste salatile, sega hästi läbi ja lase salatil võimalusel pool tundi maitsestuda. Kaunista mündilehtedega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2.50 dl – Kinoa
5 dl – Vesi
1 g – Sool
2 tk – Keedetud peet
2 dl – Valged konservoad
1 tk – Fenkol
1 tk – Mündilehed
Kaste
1 tk – Sidrun
3 spl – Oliiviõli
1 g – Sool
1 g – Must pipar