Brokoli-juustusupp

Võid supi püreerida või jätta brokoli sellesse suuremate tükkidena – kuidas rohkem meeldib.

Valmistamine

  1. Sulata poti põhjas või ja kuumuta selles hakitud sibulat 3–4 minutit.
  2. Vala potti piim ja koor, lisa riivitud muskaatpähkel ja õisikuteks tükeldatud brokoli. Kata pott kaanega, alanda kuumust ja keeda 20–25 minutit, kuni brokoli on pehme.
  3. Lisa hulka riivitud juust ja sega, kuni see ära sulab.
  4. Tambi brokoli pudrunuiaga peenemaks või töötle blenderis püreeks. Maitsesta soola, pipra ja sinepiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
50 g – Või
1 tk – Sibul
8 dl – Piim
4 dl – Kohvikoor
1.50 kg – Brokoli värske
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
6 dl – Riivjuust
1 spl – Dijoni sinep
1 g – Sool