Pasta suitsulõhekastmes

Hõrk kaste sobib pastaga oivaliselt. Kaste valmib kiiresti ja nii saad ka argiõhtul end hõrgu roaga kostitada.

Valmistamine

  1. Koori ja haki sibulad, viiluta lõhe ja tomatid. Kuumuta sibulat poti põhjas õlis 2–3 minutit, lisa tomati- ja lõheviilud. Kuumuta läbi, vala hulka koor ja maitsesta kaste pipraga. Kuumuta keemiseni ja tõsta pott tulelt.
  2. Keeda pasta pehmeks, nõruta ja hoia osa keeduvett alles. Lisa pasta ja 2–3 sl keeduvett kastmesse, hauta minut-kaks. Serveeri hakitud murulauguga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 dl – Tere vahukoor
200 g – Külmsuitsulõhe
1 g – Jämedalt jahvatatud valge pipar
350 g – Tagliatelle pasta
2 tk – Šalottsibul
100 g – Päikesekuivatatud tomatid õlis
1 spl – Murulauk värske
1 spl – Õli