Kiire klimbisupp

Klimbisuppi kas armastad või põlgad. Kes kord armastama on hakanud, sellest põlgajat enam tagasi ei saa.

Valmistamine

  1. Valmista klimbitainas. Selleks hõõru või suhkruga pehmeks ja sega hulka lahtiklopitud muna.
  2. Lisa vaheldumisi piim ja jahu ning hõõru ühtlaseks. Maitsesta soolaga.
  3. Lõika kooritud porgandid ja sellerijuur kuubikuteks ning haki sibul, pruunista väheses võis. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud, kuumutatud köögiviljad ja kooritud-tükeldatud kartulid. Keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
  4. Klimpide tegemiseks lase liiter vett keema, lisa puljongikuubik ning tõsta tainas teelusikaga keevasse leende.
  5. Klimbid on valmis, kui need tõusevad pinnale. Tõsta valmis klimbid supi sisse. Serveeri maitserohelisega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Klimbid
2 spl – Või
0.50 tl – Suhkur
1 tk – Muna
1 dl – Piim
2 dl – Nisujahu
1 g – Sool
1 tk – Puljongikuubik kana
1 L – Vesi
Põhikoostisosad
6 tk – Kartul
2 tk – Porgand
1 tk – Juurseller
1 tk – Sibul
2 L – Vesi
4 tk – Puljongikuubik kana
1 tk – Till värske