Lihtne hakklihalasanje

Lasanje nõuab natuke rohkem aega – tunnike ettevalmistusteks ja pool küpsetamiseks –, ent võlub kõiki sööjaid. Nii oma peret kui ka külalisi.

Valmistamine

  1. Kuumuta pannil õli, lisa üks hakitud küüslauk, sibul, peekon, seller ja porgand. Kuumuta segades, kuni need on pehmed. Lisa hakkliha ja kuumuta veel segades, kuni ka liha on läbi küpsenud. Lisa punane vein ning kuumuta mõni minut. Lisa ka puljong, keeda mõni minut. Lisa tomatikonserv ja -pasta, pune ja muskaatpähkel. Lase väiksel tulel haududa 40–50 minutit.
  2. Samal ajal valmista valge kaste: sulata pannil või ja sega hulka jahu. Kuumuta väiksel tulel minuti jagu. Lisa piim ja kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Keeda veel tasasel tulel 2–3 minutit ning sega siis kastmesse riivjuust. Sega, kuni see on sulanud.
  3. Tõsta veidi hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja. Lao peale lasanjeplaadid, siis pane hakkliha- ja valget kastet. Lao sel moel neli kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja valge kaste.
  4. Puista peale parmesan ja võitükikesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–50 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Valge kaste
6 dl – Piim
3 spl – Nisujahu
1 g – Sool
0.50 tl – Muskaatpähkel
1 g – Must pipar
40 g – Või
Lasanje
100 g – Riivjuust
3 spl – Või
250 g – Lasanjeplaadid
50 g – Parmesan
Punane kaste
1 tk – Porgand
1 g – Must pipar
3 spl – Tomatipasta
400 g – Purustatud tomatid
1 tk – Sibul
100 g – Suitsupeekon
1.50 dl – Punane vein
1 tk – Varsseller
1 tk – Küüslauk
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
1 g – Sool
2 tl – Pune kuivatatud
500 g – Kodune hakkliha
4 spl – Oliiviõli