Toortatrasalat

Tervislik toortatratang koos vürtsika rukola ja mahlakate tomatitega maitseb imehea. Olgu siis kana, väikeste mozzarellapallide või muu meelepärase juustuga.

Valmistamine

  1. Pese tatar ja pane järgmise päevani likku.
  2. Nõruta. Poolita kirsstomatid, lõika kurk poolseibideks. Tükelda brokoli õisikuteks ja keeda 1–2 minutit, nõruta sõelal. Loksuta kastmeained kaanega purgis segamini ja jäta ootele.
  3. Pese salatilehed ja kuivata. Laota vaagnale (jäta mõned ka kaunistuseks).
  4. Jaota peale ka kurgiviilud, poolitatud kirsstomatid ja brokoliõisikud. Tõsta kuhjakestena vaagnale nõrutatud tatar.
  5. Prae kanafileed ja lõika tükkideks, laota salatile.
  6. Nirista peale kaste ja kaunista kõrvalepandud salatilehtedega.

Nipid ja soovitused

Tatratang pane likku juba eelmisel õhtul, nii ei peagi seda salati jaoks keetma – organism saab tatrast kõik kasuliku otse kätte.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Kaste
0.50 dl – Oliiviõli
2 spl – Sidrunimahl kontsentraat
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 tl – Mesi
Põhikoostisosad
3 dl – Toortatratang
200 g – Kirsstomat
1 tk – Kurk
2 tk – Broilerifilee
100 g – Rukkola
200 g – Brokoli värske