Baklažaanilasanje

See lasanje on kerge ja mahe. Kasuta täistera-lasanjeplaate, siis tuleb roog tervislikum.

Valmistamine

1.Poolita baklažaanid ja tõsta ahjuplaadile, lõikepool üleval. Määri pealt õliga ja riputa ka soola. Rösti 200-kraadises ahjus 30 min. Lase pisut jahtuda, koori ja tükelda.

  1. Kuumuta piim keemiseni ja tõsta tulelt. Sulata või ja sega hulka jahu. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni moodustub kuldne pasta. Lisa vähehaaval segades kuum piim. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Võta kastrul pliidilt ja sega hulka riivjuust. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
  2. Mõõda koorekastme jaoks 5 küüslauguküünt potti, kalla peale nii palju külma vett, et küüned on kaetud. Kuumuta keemiseni ja kalla vesi ära. Koori küüned. Kuumuta küüslauku ja koort, kuni küüslauguküüned on pehmed. Püreeri, lisa hakitud petersell ja maitsesta kaste soola ja pipraga. 4.Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri vorm võiga. Vala vormi põhja õhuke kiht koorekastet, lao peale lasanjeplaadid, kata juustukastmega. Tõsta peale hakitud baklažaani ja neile kiht purustatud tomateid. Sellele vala kiht koorekastet. Jätka kihtide ladumist, kuni aineid jätkub. Pealt kata plaadid juustukastmega.
  3. Riputa peale riivitud paremsani juustu ja nirista õli. Küpseta 30 min. Võta ahjust ja lase 20 min seista, enne kui serveerid.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Juustukaste
7 dl – Piim
60 g – Või
0.50 dl – Nisujahu
1.50 dl – Parmesan
1 g – Sool
1 g – Jämedalt jahvatatud valge pipar
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
Põhikoostisosad
12 tk – Lasanjeplaadid
750 g – Baklažaan
800 g – Purustatud tomatid
1 dl – Parmesan
1 spl – Oliiviõli
Koorekaste
1 tk – Küüslauk
5 dl – Kohvikoor
100 ml – Vesi
2.50 dl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar