Ingverinuudlitega lõhevokk

Kalavokk on tervislik ja valmib argiõhtul kiirelt. Soovi korral võid lisada ka küüslauku ja tšillikastet, nii saad veelgi mõnusama roa.

Valmistamine

  1. Lõika lõhefilee kuubikuteks, sega 2 sl sojakastme ja 2 tl riivitud ingveriga. Lase maitsestuda seni, kuni tükeldad köögiviljad.
  2. Koori porgandid ja pastinaak, lõika peenteks ribadeks. Poolita porru ja lõika poolrõngasteks. Kuumuta vokkpannil õli, lisa pastinaagi- ja porgandiribad ning prae 5 minutit pidevalt segades.
  3. Lisa porru, nuudlid ja 3 dl vett, kuumuta segades 4–5 minutit. Lisa kalakuubikud koos marinaadiga, kuumuta läbi. Maitsesta 2 sl sojakastme ja 1 tl ingveriga ning soovi korral ka tšillikastme ja 3 purustatud küüslauguküünega. Pigista sidrunist mahla peale. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused

NB! Kuumuta kala vaid mõni minut, et see ei küpseks üle ega muutuks kuivaks.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
300 g – Lõhefilee
4 spl – Sojakaste
3 tk – Porgand
1 tk – Pastinaak
1 tk – Porrulauk
2 spl – Õli
150 g – Vokinuudlid
1 tk – Sidrun
2 spl – Tšillikaste
1 tk – Küüslauk
3 tl – Ingver