Hirsisalat

Hirss on väärtuslikuks mineraalide allikaks ja kõhule kerged seedida.

Valmistamine

  1. Loputa hirsiterad ja pane soolaga maitsestatud veega keema. Keeda u 15 minutit madalal kuumusel, kuni vedelik on ära keenud.
  2. Lase mõni minut seista ja sega kahvliga õhulisemaks.
  3. Eemalda suitsukanakoivalt nahk ja viiluta liha.
  4. Aseta taldriku põhja salatilehed, selle peale poolitatud kirsstomatid ja kanaliha. Kõige peale puista hirsiterad.
  5. Serveeri salatit kerge õlikastmega: sega omavahel mesi, oliiviõli ja sidrunimahl ning maitsesta segu soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused

Salati hulka võid lisada ka punast sibulat ja fetajuustu. Peale kana sobib salatit teha ka suitsulõhega. Kiire kastme saad ka, kui segad omavahel lihtsalt oliiviõli ja palsamiäädika

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
1 dl – Hirsitang
2 dl – Köögiviljapuljong
1 tl – Õli
6 tk – Kirsstomat
1 tk – Rukkola
1 tk – Sidrun
1 tl – Mesi
1 spl – Oliiviõli
1 tk – Suitsutatud broilerikoib