Köögivilja-seenesupp

Paks ja rammus supp, mis sisaldab seente kõrval ka tervisele kasulikke köögivilju.

Valmistamine

  1. Vajadusel leota või kupata seeni, et vähendada nende soolasust.
  2. Lõika köögiviljad ribadeks.
  3. Kuumuta sellerit, porgandit ja sibulat võis. Kalla juurde köögiviljapuljong või vesi ning keeda tasasel tulel 15 minutit. Lisa ka kartulitükid, seened, loorber ( 2 lehte) ja pipraterad (3 tk). Keeda, kuni kartulid on pehmed.
  4. Sega jahu vähese veega ja lisa supile, samal ajal segades. Lase keema tõusta ning maitsesta vajadusel veel soola-pipraga.
  5. Serveeri hakitud murulaugu ning soovi korral ka hapukoorega.

Nipid ja soovitused

Juurikaid tasub supile lisada pigem tunde kui kaalu järgi, seega on siin kirjas vaid orienteeruvad kogused.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
150 g – Soolatud seentesegu
1 tk – Sibul
50 g – Juurseller
2 tk – Porgand
2 tk – Kartul
30 g – Või
1 L – Köögiviljapuljong
1 tk – Must terapipar
1 tk – Loorberileht
0.50 spl – Nisujahu
1 g – Sool
1 tk – Murulauk värske
1 spl – Hapukoor