Lõhe-bulgurisalat

Kerge ja kiiresti valmiv roog, tervislik pealegi.

Valmistamine

Keeda bulgur kanapuljongis pehmeks ja nõruta. Sega kastme ained ja pane külmkappi maitsestuma. Lõika lõhefilee kuubikuteks ja prae õlis pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, nirista peale laimi mahla. Koori apelsin, eralda sektoriteks, eemalda kestad ja tükelda sektorid. Koori ja tükelda avokaado, nirista peale laimimahla. Sega bulgur, lõhe, apelsin, avokaado ja hakitud petersell. Nirista peale kaste.

Nipid ja soovitused

Bulguri võib siin asendada kuskussiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 dl – Bulgur
6 dl – Kanapuljong
400 g – Lõhefilee
0.50 tk – Laim
2 tk – Apelsin
2 tk – Avokaado
2 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tl – Õli
Kaste
2 dl – Maitsestamata jogurt
0.50 tk – Laim
1 spl – Mesi
1 g – Sool
1 g – Must pipar