Kategooriad
Kartuli-kõrvitsapuder Bologna kastmega
Lisa kartulipudru hulka kõrvitsat või brokolit, nii saad eri maitse ja värviga vormiroogi. Küpseta vormiroog neljas väikses portsjonivormis või ühes suures.
Valmistamine
- Koori ja haki sibul ja porgand. Haki ka sellerivars ja pruunista köögivilju pannil või malmpoti põhjas õlis. Lisa hakkliha ja pruunista segades seegi. Maitsesta segu soola ja pipraga. Lisa 2 purustatud küüslauguküünt, loorberileht, tüümian, purustatud tomatid ja puljong. Kuumuta segades keemiseni ja lase nõrgal kuumusel podiseda u 25 minutit.
- Pane ahi sooja 225 kraadi juurde.
- Koori kartulid ja kõrvits, lõika kuubikuteks. Keeda kaane all soolaga maitsestatud väheses vees pehmeks. Nõruta keeduvesi, hoia 1 dl sellest pudru jaoks alles. Tambi kartulid pudruks, lisa 0,5–1 dl kuuma keeduvett.
- Sega hulka ka muna, või ja riivitud juust, maitsesta vajadusel soolaga.
- Jaga hakklihakaste vormi(de) põhja ja kata pudruga. Küpseta ahjus u 10 minutit ja serveeri. Kaunista värskete mündilehtedega.
Nipid ja soovitused
Selle retsepti järgi valmistatud itaaliapärane hakklihakaste sobib hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi seda vormiroaks vormistama.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Puder
200 g – Kõrvits
1 tk – Tüümian värske
2 spl – Või
0.50 dl – Riivjuust
1 tl – Sool
1 tk – Muna
600 g – Kartul
Kaste
1 spl – Õli
1 tk – Küüslauk
1 tk – Loorberileht
1 g – Must pipar
400 g – Purustatud tomatid
1 tk – Porgand
1 tl – Kuivatatud tüümian
400 g – Kodune hakkliha
1 tk – Varsseller
1 g – Sool
1 tk – Sibul
2 dl – Lihapuljong