Kartuli-kõrvitsapuder Bologna kastmega

Lisa kartulipudru hulka kõrvitsat või brokolit, nii saad eri maitse ja värviga vormiroogi. Küpseta vormiroog neljas väikses portsjonivormis või ühes suures.

Valmistamine

  1. Koori ja haki sibul ja porgand. Haki ka sellerivars ja pruunista köögivilju pannil või malmpoti põhjas õlis. Lisa hakkliha ja pruunista segades seegi. Maitsesta segu soola ja pipraga. Lisa 2 purustatud küüslauguküünt, loorberileht, tüümian, purustatud tomatid ja puljong. Kuumuta segades keemiseni ja lase nõrgal kuumusel podiseda u 25 minutit.
  2. Pane ahi sooja 225 kraadi juurde.
  3. Koori kartulid ja kõrvits, lõika kuubikuteks. Keeda kaane all soolaga maitsestatud väheses vees pehmeks. Nõruta keeduvesi, hoia 1 dl sellest pudru jaoks alles. Tambi kartulid pudruks, lisa 0,5–1 dl kuuma keeduvett.
  4. Sega hulka ka muna, või ja riivitud juust, maitsesta vajadusel soolaga.
  5. Jaga hakklihakaste vormi(de) põhja ja kata pudruga. Küpseta ahjus u 10 minutit ja serveeri. Kaunista värskete mündilehtedega.

Nipid ja soovitused

Selle retsepti järgi valmistatud itaaliapärane hakklihakaste sobib hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi seda vormiroaks vormistama.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Kaste
400 g – Kodune hakkliha
1 tk – Sibul
1 tk – Porgand
1 spl – Õli
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tk – Küüslauk
1 tk – Loorberileht
1 tl – Kuivatatud tüümian
400 g – Purustatud tomatid
2 dl – Lihapuljong
1 tk – Varsseller
Puder
600 g – Kartul
200 g – Kõrvits
1 tk – Muna
2 spl – Või
0.50 dl – Riivjuust
1 tl – Sool
1 tk – Tüümian värske