Peedi-odratangusalat kitsejuustuga

Toitev salat tüümianimaitselise ahjupeedi ja kitsejuustuga. Kõige parem on salat ahjusoojana, kuid maitseb hästi ka leigelt või külmana.

Valmistamine

  1. Pese kruubid külma veega ja pane võimalusel külma vette likku juba eelmisel õhtul. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks (selleks kulub umbes pool tundi), nõruta ja jahuta.
  2. Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Pese ja koori peedid ning lõika sektoriteks. Sama tee sibulatega. Pane peedid ja sibulad ahjuvormi. Lisa õli, maitseained ja pool tüümianist ning sega. Küpseta ahjus 35–45 minutit või kuni peedid on veel meeldivalt krõmpsud. Sega 5 minutit enne valmimist hulka purustatud 2 küüslauguküünt.
  3. Sega köögiviljad odrakruupidega ja maitsesta palsamiveiniäädikaga. Murenda salatile kitsejuust ja puista peale ülejäänud tüümian. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused

Pane tangud eelmisel õhtul vette likku, siis kulub nende keetmiseks poole vähem aega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Odrakruubid
500 g – Peet
300 g – Punane sibul
3 spl – Oliiviõli
0.50 tl – Must pipar
1 spl – Tüümian värske
1 tk – Küüslauk
2 spl – Palsamiäädikas
100 g – Kitsejuust