Köögivilja-kinoavorm

Kerge lahja vorm sobib suvisesse päeva nagu valatult. Valgurikas kinoa täiendab köögiviljade toiteväärtust.

Valmistamine

  1. Kalla kinoale nii palju kuuma vett, et terad oleks kaetud. Lase 2–3 minutit seista, nõruta.
  2. Viiluta paprika, sibul, suvikõrvits ja 2 küüslauguküünt. Kuumuta köögivilju pannil õlis 5–6 minutit ja maitsesta soolapipraga.
  3. Tõsta vormi pool osa kinoast, pane peale pool köögiviljadest ja lao tomativiilud, seejärel ülejäänud kinoa ja jälle köögiviljad. Kõige peale lao tomativiilud.
  4. Raputa kihtide vahele soola-pipart, hakitud basiiliku- ja petersellilehti. Kalla vormi puljong ja küpseta 200-kraadises ahjus 40–45 minutit.
  5. Serveerimisel riivi peale parmesani ja pane basiilikulehti.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Kinoa
1 tk – Punane paprika
1 tk – Kollane paprika
2 tk – Sibul
1 tk – Suvikõrvits
1 tk – Küüslauk
3 dl – Köögiviljapuljong
4 tk – Tomat
1 spl – Basiilik värske
1 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Parmesan