Kategooriad
Köögivilja-kinoavorm
Kerge lahja vorm sobib suvisesse päeva nagu valatult. Valgurikas kinoa täiendab köögiviljade toiteväärtust.
Valmistamine
- Kalla kinoale nii palju kuuma vett, et terad oleks kaetud. Lase 2–3 minutit seista, nõruta.
- Viiluta paprika, sibul, suvikõrvits ja 2 küüslauguküünt. Kuumuta köögivilju pannil õlis 5–6 minutit ja maitsesta soolapipraga.
- Tõsta vormi pool osa kinoast, pane peale pool köögiviljadest ja lao tomativiilud, seejärel ülejäänud kinoa ja jälle köögiviljad. Kõige peale lao tomativiilud.
- Raputa kihtide vahele soola-pipart, hakitud basiiliku- ja petersellilehti. Kalla vormi puljong ja küpseta 200-kraadises ahjus 40–45 minutit.
- Serveerimisel riivi peale parmesani ja pane basiilikulehti.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Põhikoostisosad
1 tk – Suvikõrvits
1 spl – Basiilik värske
1 spl – Petersell värske
3 dl – Köögiviljapuljong
1 tk – Kollane paprika
2 tk – Sibul
4 tk – Tomat
1 g – Must pipar
1 tk – Küüslauk
1 spl – Parmesan
2 dl – Kinoa
1 g – Sool
1 tk – Punane paprika