Jõhvika-kohupiimaparfee kamaga

Lahe hapukas järelroog talvisele peolauale.

Valmistamine

  1. Töötle jõhvikad suhkruga püreeks, sega koos kamajahuga kohupiima hulka.
  2. Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud ainetega. Tõsta väikestesse silikoonist muffinivormidesse või ühte suurde kilega vooderdatud vormi. Kata fooliumiga ja pane vähemalt viieks tunniks sügavkülma.
  3. Pool tundi enne serveerimist võta välja, pane vorm kummuli vaagnale. Paku lisaks šokolaadi- või karamellikastet.

Nipid ja soovitused

Kreeka jogurti võid asendada 35% rõõsa koorega. Kui sügavkülma ei ole aega panna, serveeri magustoitu kohe pokaalist mõnusa vahuna.

KoostisosadPortsjonid:7 portsjonit

Põhikoostisosad
300 g – Kohupiimapasta
2 tl – Vanillisuhkur
1.50 dl – Ökoloogiline roosuhkur
200 g – Jõhvikad külmutatud
2 spl – Kamajahu
2 dl – Kreeka jogurt