Peedisalat õunte ja mandlitega

Peedisalatit serveeri koos verivorstiga koore ja röstsibulaga seasooles.

Valmistamine

  1. Kõige maitsvam saab salat omakeedetud peetidega. Tükelda peedid ja õunad kuubikuteks, haki röstitud mandlid ja sega kõik omavahel.
  2. Sega kokku kastmeained ja lisa peedi-õunakuubikutele, lase 15–20 minutit maitsestuda. Vahetult enne serveerimist lisa salatisse tükkideks rebitud salatilehed ja sega kergelt läbi. Paku kuumade verivorstide kõrvale.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Vinegrett
0.50 dl – Oliiviõli
2 spl – Veiniäädikas
1 tl – Kuivatatud tüümian
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tl – Suhkur
Põhikoostisosad
500 g – Peet
1.50 dl – Mandel
2 tk – Õun
1 tk – Rooma salat