Kartuli-kaalika-verivorstivorm

Verivorstid on peidetud vormi kaalika- ja kartulikihtide vahele. Vormi võib valmistada ka ainult kartuli ja kaalikaga ning vorstid panna 15–20 minutit enne roa valmimist lihtsalt peale küpsema.

Valmistamine

  1. Koori keskmise suurusega kaalikas, lõika neljaks. Keeda soolakas vees 10 minutit, jahuta ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori kartulid ja lõika samuti hästi õhukesteks viiludeks. Pigista verivorstide sisu soolest välja.
  2. Määri ahjuvorm õliga. Lao vormi pool osa kartulitest ja kaalikatest, hakitud sibul, verivorstid, siis ülejäänud kaalikad ja kartulid.
  3. Sega mascarpone, hapukoor, kohvikoor ja klopi läbi. Lisa parmesan ja hakitud salvei, maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi.
  4. Kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund. Võta foolium vormilt ja küpseta veel 30 minutit.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
5 tk – Kartul
1 tk – Kaalikas
1 tk – Sibul
250 g – Mascarpone
2.50 dl – Hapukoor
2.50 dl – Kohvikoor
1 dl – Parmesan
1 spl – Salvei värske karbis
400 g – Verivorst
1 g – Sool
1 g – Must pipar