Lõhekiusatus

Lõhekiusatus.

Valmistamine

  1. Määri ahjuvorm(id) võiga. Kasuta 1 suurt või 4 väikest vormi.
  2. Lõika külmad keedetud kartulid ja sibul õhukesteks viiludeks ning lõhe väiksemateks tükkideks.
  3. Lao vormi kihiti kartuleid, sibulat, lõhet ja tilli. Maitsesta kihte soola ja musta pipraga. Kui kasutad suitsulõhet, ole soolaga ettevaatlikum.
  4. Vispelda munad piima ja koorega lahti, kalla vormi(de)sse ning lase vähemalt tund aega külmas seista.
  5. Eelkuumuta ahi 225 kraadini. Laota vormi pinnale võitükikesi ja pärlsibulaid. Küpseta umbes 25 minutit või kuni muna-piim on hüübinud.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Kuumsuitsulõhe
2 dl – Muna
1 dl – Till värske
3 dl – Piim
1 g – Sool
16 tk – Kartul
1 g – Must pipar
1 dl – Tere vahukoor
4 spl – Või
1 tk – Sibul
2 dl – Marineeritud pärlsibul