Kodujuustu-suitsukana vorm

Mahlase toidu võid valmis küpsetada ühes suures vormis või hoopis väikestes ahjuvormides, mida on mugav igale sööjale personaalselt serveerida. Ahjusoe roog maitseb hästi värske salatiga.

Valmistamine

  1. Sulata või, sega kodujuustu ja kohupiimakreemiga, klopi hulka munad. Maitsesta soola ja pipraga.
  2. Määri vorm(id) õliga. Haki tomatid ja jaga vormide põhja. Maitsesta soola ja pipraga, raputa peale hakitud peterselli.
  3. Haki suitsukana ja jaga vormidesse. Tõsta peale kodujuust.
  4. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, raputa peale riivjuust ja küpseta veel 10 minutit.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
50 g – Või
400 g – Kodujuust
200 g – Kohupiimapasta
4 tk – Muna
4 tk – Tomat
1 spl – Petersell värske
300 g – Suitsukanakuubikud
1 spl – Õli
150 g – Riivjuust
1 g – Sool
1 g – Must pipar