Veiselihavorm tumeda õlle ja kartulitega

Selle maitsva talvise roa tegemine võiks olla meeltmööda meeskokkadele, kes ei pelga ka pisut pikemat köögis viibimist.

Valmistamine

  1. Kuumuta pannil pisut võid ja õli ning pruunista veisetükk igast küljest. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta potti. Vala peale õlu ja puljong (liha peab olema kaetud). Lisa sektoriteks lõigatud või hakitud sibul, tüümian, loorber ja pipraterad. Keeda pool tundi ja võta liha potist.
  2. Laota ahjuvormi põhja pool viilutatud kartulitest ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta peale suuremateks tükkideks lõigatud liha, teine tükeldatud sibul ja ülejäänud kartulid. Vala vormi nii palju keeduleent, et liha on peaaegu kaetud. Säti foolium peale.
  3. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund või kuni kartulid ja liha on pehmed. Serveeri soolakurgiga.

KoostisosadPortsjonid:5 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Veise antrekoot
800 g – Kartul
5 dl – Tume õlu
5 dl – Veisepuljong
2 tk – Sibul
3 tk – Loorberileht
1 g – Sool
10 tk – Must terapipar
1 spl – Või
1 spl – Õli
5 tk – Hapukurk
3 tk – Tüümian värske