Kuum õunasupp kuivatatud puuviljadega

Kuum vürtsine supp on talvekülmaga ka magustoiduna oodatud.

Valmistamine

  1. Kalla kuivatatud puuviljadele 4 dl kuuma vett ja jäta paariks tunniks seisma.
  2. Kalla koos leotusveega potti, lisa vesi, kaneelikoor, vürts ja nelk. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda 20 minutit.
  3. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks. Lisa potti, kalla juurde vein ja suhkur ja keeda veel 10 minutit, kuni õunad on pehmed.
  4. Sega kartulitärklis lusikatäie külma veega ja vala juurde, kuumuta segades, kuni supp pakseneb.

Nipid ja soovitused

Õunad võiksid olla hapukamad. Soovi korral serveeri vahukoorega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 dl – Rosinad
0.50 dl – Aprikoos kuivatatud
0.50 dl – Must ploom kuivatatud
9 dl – Vesi
1 tk – Kaneelikoor
2 tk – Vürtsiterad
3 tk – Nelk
2 tk – Õun
2 dl – Dessertvein
1.50 dl – Suhkur
0.50 spl – Kartulitärklis