Juustune kilu-peedivorm

Vormi võid valmistada ka keedupeediga, siis küpseb see ahjus lühemat aega. Kilu asemele sobivad ka räimefileed.

Valmistamine

  1. Koori ja riivi peedid ja haki sibul. Lao õliga määritud vormi põhja pool riivitud peedist ja pool hakitud sibulast. Tõsta lusikaga vormi pool kogust toorjuustust. Lao peale kilufileed. Tõsta kilule ülejäänud sibul ja riivitud peet. Tõsta peedile ülejäänud toorjuust. Riputa peale tüümiani.
  2. Sega piim ja lahtiklopitud munad, maitsesta kergelt soola ja pipraga ning vala vormi. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 175-kraadises ahjus u 50 min või kuni peet on hästi pehme.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Peet
1 g – Kuivatatud tüümian
2 tk – Sibul
250 g – Kilufilee
200 g – Maitsestamata jogurt
3 dl – Piim
2 tk – Muna
1 g – Sool
1 g – Must pipar