Ahjuõunad

Ahjuõunad

Valmistamine

  1. Koori ja viiluta õunad.
  2. Sega õunad teiste komponentidega.
  3. Tõsta õunad ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi.

Nipid ja soovitused

Aseta ahjuvormile alguses foolium peale, siis ei kuiva õunaviilud ära. Umbes 20 minuti möödudes võta foolium pealt ja küpseta õunad valmimiseni. Nii muutuvad need meeldivalt pruuniks. Serveeri õunu vahukoore või vanillijäätisega. Soovi korral võid õunte peale valmistada munast ja mandlijahust katte ning valmistada maiuse väikeste vormidena.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Õun
1 tl – Kaneel jahvatatud
0.25 tl – Jahvatatud kardemon
1 spl – Demerara suhkur
2 spl – Mandliliköör Amaretto
2 spl – Mandlijahu
20 g – Või