Vanillipuding granaatõunaga

Lahe ja mahe, magus ja hapu – see puding mahub kõhtu ka pärast kopsakamat praadi.

Valmistamine

  1. Sega kastrulis 2 sl suhkrut 2 tl maisitärklisega. Lisa 2 dl granaatõunaseemned, 1.5 dl -granaatõunamahla ja 1 supilusika täis sidrunimahla. Sega, kuumuta keemiseni, keeda keskmisel kuumusel siirupiseks, umbes 5 minutit. Tõsta väiksesse kaussi, jahuta.
  2. Sega kastrulis piim ja rõõsk koor, kraabi hulka vanilliseemned. Kuumuta keskmisel kuumusel aurustumiseni, tõsta tulelt, lase 5 minutit kaane all seista.
  3. Vahepael vahusta munakollased, suhkur ja maisitärklis. Kuumuta piima-kooresegu uuesti, kuni hakkab aurama. Klopi 1/3 vedelikust muna hulka. Vala kastrulisse tagasi ja kuumuta pidevalt kloppides kuni pakseneb 2-3 minutit. Võta tulelt ja klopi hulka või.
  4. Jaga puding 6 pokaali, tõsta peale kompott. Kata toidukilega, pane vähemalt 3–4 tunniks külmkappi. Serveerimisel kaunista granaatõunaseemnetega.

Nipid ja soovitused

Kaunistada võid mündiokstega.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Vanillipuding
2 dl – Piim
1.50 dl – Vahukoor
1 tk – Vaniljekaun
3 tk – Muna
0.75 dl – Suhkur
1.50 spl – Maisitärklis
1 spl – Või
Kompott
2 spl – Suhkur
2 tl – Maisitärklis
1 tk – Sidrun
1 tk – Granaatõun