Hapukapsavorm

Mugav perenaine saab ahjupotis korraga valmis küpsetada nii liha, kapsa kui ka kartulid. Kõige parem tuleb vormiroog puuküttega ahjus, kus see küpseb kuni 3 tundi. Tulemuseks on lihtne ja maitsev jõuluroog, millest jagub ka suuremale perele. Kõrvale võib pakkuda verivorsti.

Valmistamine

  1. Lõika liha väiksemat sorti õhukesteks viiludeks, maitsesta soola-pipraga. Pane ahjupotti kiht hapukapsast (kui kapsas on väga hapu, lisa suhkrut). Tõsta peale osa lihalõikudest.
  2. Pane järgmiseks kihiks sibularõngad ja siis kartuliviilud. Jätka kihtide ladumist, kuni ained on otsas.
  3. Vala peale puljong. Kata roa pind võitükikestega. Küpseta 175-kraadises ahjus kaane all umbes 2 tundi.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 g – Sool
500 g – Hapukapsas
2 dl – Köögiviljapuljong
1 tk – Sibul
50 g – Või
1 g – Must pipar
700 g – Kartul
700 g – Seapraad kamaraga