Pastavorm tuunikala ja maisiga

Säästuroog! Lihtne valmistada ja söönuks saab sellest suur pere. Kõrvale kausitäis värsket salatit ja maitsev õhtusöök ongi olemas.

Valmistamine

  1. Keeda pasta rohkes soolvees 2 minutit vähem, kui on kirjas pakendil.
  2. Kastme jaoks sulata või ja sega kiirelt selles jahu. Nirista pidevalt segades hulka piim, nii et saad ühtlase valge kastme. Keeda 1 minut segades. Tõsta pliidilt ja sega vähehaaval hulka pool juustust.
  3. Nõruta pasta ja sega kastme, nõrutatud tuunikalakonservide ja külmunud maisiteradega. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tilli-peterselliga. Tõsta võiga määritud suurde ahjuvormi ja puista peale ülejäänud riivitud juust.
  4. Küpseta 180 kraadi juures 15–20 minutit, kuni juust on kaunilt pruunistunud.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Penne pasta
50 g – Või
0.50 dl – Nisujahu
6 dl – Piim
200 g – Riivjuust
300 g – Tuunikala tükid õlis
200 g – Konserveeritud mais
1 spl – Till värske
1 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar