Sinihallitusjuustuga üleküpsetatud lillkapsas

Enne roale lisamist maitse sinihallitusjuustu – selle maitse võiks olla pehme ja tekstuur suus sulav. Liiga intensiivse maitsega sinihallitusjuust lämmatab lillkapsa magusa maitse. Kui juust ei ole väga soolane, siis maitsesta rõõska koort kergelt soolaga. Üldiselt peaks aga sinihallitusjuustust saama kogu roale vajamineva soolasuse. Serveeri rooga liharoogadele lisandiks või naudi taimetoiduna.

Valmistamine

  1. Eralda lillkapsaõisikud ja keeda või auruta lillkapsas poolpehmeks.
  2. Lõika tomatist ja sibulast kettad.
  3. Laota poolpehmed lillkapsad vaheldumisi sibula- ja tomatiketastega ahjuvormi.
  4. Murenda sõrmedega vormi peale sinihallitusjuust ja vala üle rõõsa koorega. Maitsesta musta pipraga.
  5. Küpseta vormi ahju 180 kraadi juures, kuni juust on sulanud.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Lillkapsas
200 g – Tomat
120 g – Sinihallitusjuust
4 dl – Vahukoor
1 tk – Punane sibul
1 g – Must pipar