Juurvilja-juustuvorm

Siia vormi saad panna just neid juurikaid, mis hetkel käepärast on. Rikkaliku maitsega juust teeb roa kreemiseks ja toob esile juurviljade maitse.

Valmistamine

  1. Koori juurviljad ja lõika 2–3 mm viiludeks. Kuumuta ahi 200 kraadini. Keeda juurvilju soolakas vees 5–7 minutit ehk peaaegu pehmeks, nõruta.
  2. Kuumuta potis 2 sl õli, lisa hakitud sibulad ja prae 3–4 minutiga kuldpruuniks. Lisa 2 dl piima ja kuumuta keemiseni.
  3. Sega jahu ülejäänud külma piimaga pastaks, vala kuuma piima hulka ja kuumuta segades, kuni kaste pakseneb, 1–2 minutit. Võta pliidilt, sega hulka 1,5 dl riivjuustu, tüümian, sool ja pipar.
  4. Sega omavahel riivsai, ülejäänud riivjuust ja 1 sl õli.
  5. Tõsta nõrutatud köögivili õliga määritud ahjuvormi, kalla peale kaste ja kata saia-juustu seguga. Küpseta 35–40 minutit. Enne serveerimist lase 10 min seista.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
250 g – Peet
250 g – Kaalikas
250 g – Porgand
250 g – Pastinaak
200 g – Juurseller
3 spl – Õli
2 tk – Sibul
4 dl – Piim
2 spl – Nisujahu
3 dl – Gouda juust
1 spl – Tüümian värske
0.50 tl – Sool
0.25 tl – Must pipar
1 dl – Riivsai
1 spl – Õli