Eton Mess

Lihtsaimast lihtsam magusroog! Inglismaal oli see tuntud juba 19. sajandil.

Valmistamine

  1. Vahusta vahukoor: algul kergelt ja edasi juba suhkrut lisades, kuni saad pehmete tippudega vahu.
  2. Tükelda pooled maasikatest ja suru kahvliga veidi puruks. Sega vahukoorega kergelt läbi. Sega hulka purustatud besee.
  3. Pane 30 minutiks külmkappi. Serveeri suures kausis või portsjonivormides.
  4. Lõika ülejäänud maasikad neljaks ja serveeri. Raputa peale tuhksuhkrut.

Nipid ja soovitused

Kevadist hõngu võib lisada kergelt läbikuumutatud rabarberiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3 dl – Vahukoor
1 spl – Suhkur
100 g – Besee
450 g – Maasikad värsked
1 g – Tuhksuhkur