Hõrk juustupirukas porgandipõhjal

Juustupirukas on alati maitsev, küpseta see seekord tervislikul porgandipõhjal ja põneva rootslaste lemmiku Västerbottensosti juustuga.

Valmistamine

  1. Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa sool ja külmad võikuubikud. Näpi ühtlaseks puruks. Lisa püreestatud keedetud porgandid, sega ühtlaseks tainaks.
  2. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm tunniks külma, torka kahvliga tainasse augud ja eelküpseta 225 kraadi juures 10 minutit.
  3. Samal ajal vispelda täidise jaoks munad kohvikoorega lahti, sega hulka kodujuust ja enamik riivitud juustust. Maitsesta vähese soola ja pipraga.
  4. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale, puista peale ülejäänud juust ning küpseta 200 kraadi juures veel 20–30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saanud kauni kuldkollase värvi.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhi
2.50 dl – Täistera nisujahu
1 tl – Küpsetuspulber
150 g – Või
2 tk – Porgand
1 g – Sool
Täidis
3 tk – Muna
1 dl – Kohvikoor
200 g – Kodujuust
150 g – Västerbottensost juust
1 g – Sool
1 g – Must pipar