Pähklipaneeringus kalafilee

Maitseka kattega kalaroa jaoks võib kasutada mis tahes valge kala fileed. Lisandiks sobib nii kartulipüree kui ka riis või lihtsalt värske salat.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Töötle pähklid, sibul, 1 küüslauguküüs, koriander, mädarõigas ja laimimahl köögikombainis või saumikseriga pastaks.
  2. Koori kartulid, lõika pooleks ja või neljaks (olenevalt suurusest) ja pane soolaka veega keema. Keeda u 15 minutit, lisa külmutatud herned ja keeda veel 5–7 minutit, kuni kartulid on hästi pehmed.
  3. Pane kalafileetükid ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga, määri peale pähklisegu. Tõsta vormi põhja lusikaga vett, nii et põhja jääks õhuke veekiht.
  4. Pane vorm ahju ja küpseta u 15–20 minutit, kuni kala on läbi küpsenud.
  5. Nõruta kartulid-herned ja tambi pudruks, sega hulka piim, riivjuust ja või ning klopi õhuliseks, maitsesta soola ja pipraga. Laimisektorid serveeri kala juurde.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
80 g – Sarapuupähkel
2 tk – Šalottsibul
1 tk – Küüslauk
2 spl – Koriander värske
2 tl – Mädarõigas
1 tk – Laim
600 g – Tilaapiafilee
Püree
8 tk – Kartul
150 g – Külmutatud herned
1.50 dl – Piim
2 spl – Parmesan
2 spl – Või
1 g – Sool
1 g – Must pipar