Roheliste köögiviljadega vokiroog

On salateid ja vokitud roogi, kus alles peotäis röstitud seemned annavad rohelisele kraamile õige maitsevarjundi. Kõrvitsaseemned sisaldavad rohkelt tsinki ning A- ja E-vitamiini, mis on head immuunsüsteemile. Rohelistes köögiviljades on beetakaroteeni, C-vitamiini, magneesiumit ja rauda – täispakett, saavutamaks ilusat nahka, juukseid ja terveid küüsi.

Valmistamine

  1. Lõika broilerifileed ribadeks. Haki küüslauk (1 küüs) ja ingver (väike jupp). Lõika brokoli õisikuteks ja paprika ribadeks. Auruta või keeda brokoliõisikuid soolaga maitsestatud vees 1 minut. Sega kastme jaoks sojakaste, veiniäädikas ja mesi.
  2. Kuumuta vokkimispannil 1 sl õli. Pruunista kanafileed. Lisa küüslauk ja ingver. Prae hetk ja maitsesta soola ning pipraga.
  3. Tõsta broilerifileed kõrvale ja kuumuta pannil veel 1 sl õli. Prae kiirelt paprika, hernekaunad ja brokoli. Lisa pruunistatud kanafileed ja vala peale kaste. Sega kiirelt läbi ja puista peale kõrvitsaseemned. Serveeri kohe keedetud pruuni riisiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 spl – Oliiviõli
2 tk – Broilerifilee
1 tk – Küüslauk
1 tk – Ingver
1 tk – Spargel
1 tk – Roheline paprika
200 g – Suhkruhernes
2 spl – Sojakaste
1 tl – Palsamiäädikas
1 tl – Mesi
1 g – Sool
1 g – Must pipar
3 spl – Röstitud kõrvitsaseemned
1 tk – Pruun riis