Kodujuustu-lõhepirukas tatrajahupõhjal

Kodujuustu-lõhepirukas tatrajahupõhjal.

Valmistamine

  1. Näpi jahu, sool ja külm või purutaoliseks massiks. Lisa supilusika haaval vesi ja sega ühtlaseks tainaks.
  2. Suru tainas 24–26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka tainasse kahvliga augud ja tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
  3. Haki sibul ja kuumuta õlis. Puhasta ja tükelda kala. Sega täidiseained omavahel ja kalla pirukapõhjale.
  4. Küpseta 200-kraadises ahjus 35–45 minutit või kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldpruun. Lase pisut jahtuda ja kaunista tilliokstega.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Täidis
3 tk – Muna
200 g – Kodujuust
2 dl – Kohvikoor
1 g – Must pipar
300 g – Kuumsuitsulõhe
1 tk – Sibul
100 g – Hapukoor
1 spl – Till värske
100 g – Riivjuust
Põhi
2.50 dl – Toortatrajahu
3 spl – Vesi
100 g – Või
0.50 tl – Meresool