Teriyakilõhe

Teriyaki on jaapanipärane magus sojakaste, mis sobib imeliselt lõhemarinaadiks. Kasuta grillimiseks lõhemedaljone või nahaga lõhefileed.

Valmistamine

  1. Laota lõhemedaljonid või fileed kaanega karpi. Haki tšilli, 2 küüslauguküünt ja pressi sidrunist mahl. Sega marinaadiained ja laota kalale, lase 30 minutit kuni tund maitsestuda.
  2. Tõsta kuumale grillile, grilli kalaresti vahel või fooliumitükil 10–15 minutit, kuni kala küps. Grillitud lõhe peaks jääma seest heleroosa ja mahlane. Määri serveerides kalale alles jäänud marinaadi ja puista üle röstitud seesamiseemnetega.

Nipid ja soovitused

Kui soovid säravat maitseelamust pakkuda, sega soola ja pipraga maitsestatud lõhele marinaadiks 0,5 dl teriyakikastet, 1 dl Vana Tallinna likööri, pisut sidrunist pressitud mahla ja 1 sl mett. Lase tunnike maitsestuda ja grilli.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
4 tk – Lõhefilee
1 dl – Teriyaki kaste
2 spl – Oliiviõli
1 spl – Valge vein
1 tk – Tšillipaprika
1 tk – Küüslauk
0.50 tk – Sidrun
1 spl – Seesamiseemned