Küpsetatud lõhe ingveriglasuuriga

Valmistamiseks pannil, grillil või ahjus.

Valmistamine

  1. Sega kokku sojakaste, riisiäädikas, riivitud ingver, 2 purustatud küüslauguküünt, hakitud tšilli ja mesi või suhkur.
  2. Pane lõhefilee kilekotti ja vala peale marinaad. Loksuta, et kala oleks hästi kaetud, ja hoia vähemalt 2 tundi (veel parem üleöö) külmkapis.
  3. Võta filee marinaadist välja. Kalla marinaad kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Kuumuta veel mõned minutid, kuni kaste väheneb poole võrra.
  4. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda ahjuvorm fooliumiga ja määri see õliga. Pane lõhe fooliumile, nahapool all. Pintselda marinaadiga, raputa peale seesamiseemned ja küpseta 15‒20 minutit, sõltuvalt filee paksusest, aeg-ajalt marinaadiga pintseldades.
  5. Grillil valmistamiseks pane lõhefilee fooliumile, pintselda marinaadiga ja grilli 10‒20 minutit sõltuvalt filee paksuses. Pannil tegemiseks kuumuta õli ja prae fileed kummaltki poolt 4‒5 minutit. Kasta praadimise ajal pidevalt marinaadiga.

Nipid ja soovitused

15 minutit + 2-24 tundi marinaadis + 15-20 minutit ahjus, 10-20 minutit grillil või 8-10 minutit pannil

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
700 g – Lõhefilee
1 spl – Oliiviõli
1 spl – Seesamiseemned
Marinaad
2 spl – Sojakaste
2 spl – Riisiäädikas
3 spl – Ingver
1 tk – Küüslauk
0.50 tk – Tšillipaprika
1 tl – Mesi