Aeglaselt küpsenud lõhe kurgisalatiga

Madalal temperatuuril küpsenud kala tuleb hästi õrn. Vedelamat jogurtit võiks eelnevalt kohvifiltris paksemaks nõrutada.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 140 kraadini. Lõika lõhefilee 4 lõiguks. Raputa igale lõigule kurkumit ja hõõru kalasse. Maitsesta soola ja pipraga ja tõsta ahjuvormi.
  2. Küpseta 10 minutit, keera lõigud ümber ja küpseta veel 10 minutit ehk kuni kala on läbi küpsenud.
  3. Koori kurgid ja lõika pikuti neljaks, eemalda seemned. Lõika õhukesteks viiludeks, sega soolaga ja tõsta sõelale nõrguma. Pigista võimalikult palju vedelikku välja. Sega kurk, jogurt, hakitud till, suhkur, apelsinikoor, Cayenne’i ja must pipar. Serveeri kala juurde.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
700 g – Lõhefilee nahata
0.25 tl – Kurkum
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Kurgisalat
2 tk – Kurk
1 spl – Sool
2 dl – Kreeka jogurt
2 tl – Till värske
1 g – Suhkur
0.50 tk – Apelsin
1 g – Cayenne pipar
1 g – Must pipar